Inlay dentar

D-l. Dr. Balog Anton fiind specialist in protetica dentara va poate realiza tratamentul protetic cu inlay-uri cu maxima rigurozitate.

In cazul unor pierderi mari de substanta dura dentara (>40% din volumul coronar), va trebui sa recurgem la refacerea coroanei dentare printr-un inlay (ceramic sau compozit). Chiar daca un astfel de tratament este mai costisitor decat o obturatie simpla, inchiderea marginala, stabilitatea coloristica il fac indispensabil in tratamentul acestui tip de leziuni carioase.


Inlay-urile şi onlay-urile sunt proceduri stomatologice utilizate de un număr redus de medici stomatologi. În anumite cazuri, inlay-urile şi onlay-urile sunt o alternativă conservatoare la coroanele dentare cu acoperire totală.

Cunoscute şi sub numele de obturatii indirecte, inlay-urile şi onlay-urile oferă o soluţie reparatorie bine fixată, mai rezistentă şi cu durabilitate mai mare pentru cariile dentare sau problemele similare. Aceste restaurări sunt benefice atât din punct de vedere estetic cât şi funcţional.
Inlay-urile şi onlay-urile pot fi utilizate adesea în locul plombelor dentare tradiţionale pentru tratarea cariilor dentare sau a deteriorărilor structurale similare. În timp ce obturatiile dentare sunt turnate în locul respectiv din cavitatea bucală în cadrul unei vizite stomatologice, inlay-urile şi onlay-urile sunt fabricate indirect într-un laborator dentar înainte să fie ajustate şi lipite pe dintele deteriorat de către medicul stomatolog.


Procedura este denumită "inlay" atunci când materialul este lipit în centrul dintelui. Procedura se numeşte „onlay” atunci când întinderea deteriorării necesită includerea unuia sau a mai multor cuspizi (vârfuri) ai dintelui sau acoperirea totală a suprafeţei de ocluzie.

Cluj-Napoca, Str. Fabricii nr. 2, Sc IV, Ap. 99 – 100

  • Email: info@dentosanmed.ro
  • Mobil: 0733 974 497
  • Tel: 0264 447 906

Abonare newsletter

Fiti primii care afla noutatile si promotiile noastre!

Parteneri

banner_starbt.jpg
logo-blitz2-ro-vara.png
© Copyright 2017. All Rights Reserved Powered by WD21