Obturații dentare

In general, tratamentul precoce al leziunilor carioase este mai putin costisitor decat tratamentul unei leziuni carioase extinse, neglijate pana in momentul in care durerea ne aduce in cabinetul stomatologic.
Tratamentul unei carii dentare simple presupune curatarea tesutului dentar necrozat si refacerea morfo-functionala a dintelui in cauza din materiale fizionomice, intr-o culoare asemanatoare restului suprafetei dentare, printr-o obturatie.


In cabinetul nostru, DentoSanMed, folosim materiale compozite de ultima generatie, adecvate fiecarui caz in parte. In cazul unor pierderi mari de substanta dura dentara (>40% din volumul coronar), va trebui sa recurgem la refacerea coroanei dentare printr-un inlay (ceramic sau compozit). Chiar daca un astfel de tratament este mai costisitor decat o obturatie simpla, inchiderea marginala, stabilitatea coloristica il fac indispensabil in tratamentul acestui tip de leziuni carioase. Daca distructia coronara este de si mai mari dimensiuni vom aplica o coroana de invelis, refacerea prin obturatie dentara neputand asigura rezistenta si stabilitate in timp.


De multe ori insa ne confruntam cu o problema si mai importanta. Unele procese carioase neglijate mult timp evolueaza spre camera pulpara, cauzand dureri dentare si obligand la tratament endodontic, urmat apoi de reconstructia dintelui printr-o metoda potrivita cazului clinic.
In zilele noastre, evolutia tehnologica permite utilizarea de materiale de cea mai buna calitate, rezistente in timp si adaptate la nuanta naturala a dintelui, precum si metode care nu mai implica durere.
Obturatiile cu compozit reprezinta solutia cel mai des utilizata. Acestea au cunoscut o evolutie impresionanta de-a lungul timpului, in prezent existand materiale care pot imita exact aspectul dintelui si care asigura o protectie de lunga durata. Dupa curatarea cavitatii de orice urma de carie si aplicarea tratamentului se adauga materialul compozit pe care medicul stomatolog il va modela pentru a da un aspect cat mai natural al dintelui.


Compozitul inlocuieste tot mai mult vechiul amalgam, un material de culoare gri metalic, care contine mercur. Amalgamul este dur şi rezista in timp, dar foarte neatractiv din cauza culorii sale şi a conţinutului de mercur. O altă problemă a amalgamului este faptul ca acesta se extinde si se contracta din cauza schimbarilor de temperatura, unele persoane considerand ca acest lucru poate conduce la dezvoltarea de fisuri si fracturi dentare. De aceea, tot mai multe persoane aleg sa isi inlocuiasa plombele realizate din amalgam cu cele din compozit, mult mai estetice.

Cluj-Napoca, Str. Fabricii nr. 2, Sc IV, Ap. 99 – 100

  • Email: info@dentosanmed.ro
  • Mobil: 0733 974 497
  • Tel: 0264 447 906

Abonare newsletter

Fiti primii care afla noutatile si promotiile noastre!

Parteneri

banner_starbt.jpg
logo-blitz2-ro-vara.png
© Copyright 2017. All Rights Reserved Powered by WD21