Ortodontie

Tratamentul ortodontic poate fi realizat cu succes la orice varsta.
In ultimii ani, numarul de pacienti adulti a crescut considerabil.
Tesuturile implicate in deplasarea dentara sunt aceleasi atat la copil, cat si la adult, dar lipsa cresterii oaselor maxilare la adult limiteaza  tratamentul ortodontic. Starea de sanatate a dintilor si a structurilor de sprijin al acestora (parodontiul), precum si sanatatea musculaturii si a articulatiei temporo-mandibulare pot influenta tratamentul orthodontic si invers, tratamentul orthodontic poate ameliora sau trata in totalitate suferintele dentare, parodontale, musculare si articulare.

Din punct de vedere al tratamentului ortodontic, adultii se pot incadra in 2 categorii:
  1 - Adultii tineri, care si-au dorit tratament ortodontic in trecut, dar nu au putut beneficia de acesta din varii motive. In acestcaz, scopul tratamentului orthodontic este imbunatatirea calitatii vietii prin imbunatatirea aspectului estetic si functional.
  2 - Adultii care necesita tratament ortodontic ca parte a unui plan de tratament stomatologic mai complex. In acest caz, scopul tratamentului orthodontic este asigurarea conditiilor pentru realizarea tratamentelor parodontale, restaurative protetice sau implanto-protetice.

Spatiile dintre dinti, inghesuirile dentare, protruzia (pozitia prea “in fata” a dintilor frontali)/retruzia (pozitia prea “in spate” a dintilor frontali), ocluzia adanca (supraacoperirea exagerata a dintilor frontali)/deschisa (lipsa de contact in sens vertical a dintilor), ocluzia (“muscatura”) inversa, bascularea dintilor spre zonele vecine edentate (dupa o extractive veche) – toatea cestea pot fi corectate la adult prin tratament ortodontic.
De asemenea, in cazul inghesuirilor dentare, igienizarea se face cu dificultate – astfel creste riscul pentru aparitia cariilor si este favorizata aparitia tartrului, care la randul lui duce la suferinte parodontale : inflamatii si retractii gingivale. Astfel se intra intr-un cerc vicios.

Lasate netratate, malocluziile la adult pot avea chiar efecte daunatoare asupra starii generale de sanatate (probleme digestive, respiratorii, musculare, posturale), pot determina defecte de vorbire, chiar si tulburari psihologice si emotionale, complexe de inferioritate.

Un aspect fizic placut este essential pentru cresterea increderii si respectului de sine si astfel pentru imbunatatirea calitatii vietii.
Tratamentul ortodontic la adult este de 2 tipuri:
  1 - tratament de camuflaj al anomaliei dento-maxilare, care consta in deplasari dentare incat pozitia acestora sa compenseze dezechilibrul bazeloro soase maxilare
  2 - In cazuri mai grave – tratament complex ortodontico-chirurgical, care consta in reechilibrarea oaselor maxilare prin deplasarea chirurgicala a bazelor osoase.

Exista o gama larga de aparate ortodontice pentru adulti, in functie de necesitati, preferinte, cerinte estetice: aparate fixe (bracket-uri) metalice, estetice (ceramice, din safir), aparate “invizibile” (sistemul Invisalign, Clear Aligner, aparatele linguale Incognito) etc.

Cluj-Napoca, Str. Fabricii nr. 2, Sc IV, Ap. 99 – 100

  • Email: info@dentosanmed.ro
  • Mobil: 0733 974 497
  • Tel: 0264 447 906

Abonare newsletter

Fiti primii care afla noutatile si promotiile noastre!

Parteneri

banner_starbt.jpg
logo-blitz2-ro-vara.png
© Copyright 2017. All Rights Reserved Powered by WD21