Tratament endodontic

Daca o simpla carie dentara nu este tratata la timp, se ajunge ca aceasta sa avanseze asa de mult incat sa infecteze pulpa dentara (nervul). Acest fenomen are ca rezultat provocarea durerilor dentare de multe ori insuportabile.

Cand un dinte este rupt sau are o cavitate profunda, bacteriile pot invada provocand o infectie in interiorul dintelui. Daca este lasata netratata, infectia poate evolua spre un abces. In cazul in care tesutul infectat nu este eliminat, poate aparea durerea si apare umflarea. Acest lucru nu poate afecta numai dintele implicat dar poate evolua spre mandibula si apoi catre alte parti din organism, ducand la afectarea starii generale de sanatate. Fara un tratament adecvat de cele mai multe ori se ajunge in situatia in care este necesar ca dintele sa fie eliminat.

In urma acestora, deseori pacientii solicita extractia dintelui in cauza, fara a tine cont de consecintele pe care le implica pierderea chiar si doar a unui singur dinte.

Tratamentul endodontic, cunoscut mai ales ca si tratamentul efectuat pe canal, este un tratament al dintelui care vizeaza inlaturarea infectiei precum si protejarea dintelui de infectii ulterioare.

Printr-un tratament corespunzator al canalelor radiculare (tratament endodontic), dintele afectat poate fi salvat si apoi restaurat prin mai multe metode, in functie de gradul de distructie coronara provocat de procesul carios.  

 

Dintii care necesita tratament endodontic nu sunt intotdeauna durerosi. Cu toate acestea, exista semne care sa-ti arate ca s-ar putea sa fie nevoie de o obturatie de canal. Aceste semne includ:

 •          Durere severa de dinti
 •          Durere la mestecat sau la aplicarea de presiune
 •          Sensibilitate prelungita la caldura sau frig
 •          Aparitia unor pete inchise la culoare pe dinti
 •          Umflare si sensibilitate la nivelul gingiei din apropiere.

 

Majoritatea dintilor pot fi salvati prin tratament endodontic, dar extractia dentara poate fi necesara in cazul in care:

 •          Radacinile sunt grav fracturate
 •          Dintele nu are suport osos adecvat
 •          Dintele nu mai poate fi restaurat
 •          Canale dentare sunt inaccesibile

Tratamentul endodontic este destinat sa ajute la salvarea de la extractie a dintelui dumneavoastra. Dintii lipsa va pot afecta capacitatea de a musca si a mesteca, pot cauza celorlalti dinti sanatosi probleme care sa duca ulterior la extractia lor si pot avea un impact negativ asupra sanatatii dumneavoastra generale. Prin alegerea unui tratament endodontic, alegeti sa pastrati un zambet frumos si sanatos pentru anii care vor veni.

Prin tratament endodontic se completeaza continutul canalelor radiculare cu diferite materiale care au rolul de a mentine dintele asimptomatic, nedureros pe arcada si folosit prin reconstructii la refacerea functiilor aparatului dento-maxilar. 

Cluj-Napoca, Str. Fabricii nr. 2, Sc IV, Ap. 99 – 100

 • Email: info@dentosanmed.ro
 • Mobil: 0733 974 497
 • Tel: 0264 447 906

Abonare newsletter

Fiti primii care afla noutatile si promotiile noastre!

Parteneri

banner_starbt.jpg
logo-blitz2-ro-vara.png
© Copyright 2017. All Rights Reserved Powered by WD21