Tratamentul cu plasma A-PRF, I-PRF

Una dintre cele mai noi tehnici folosite cu succes in stomatologie, in special in implantologie chirurgie orala si estetica faciala o reprezinta tehnica A-PRF si I-PRF. A-PRF este o plasmă bogată în fibrina care se obține din sânge extras de la pacient și prelucrat prin procedee specifice de laborator si anume prin centrifugare. Extracția și prelucrarea plasmei se execută în timpul operațiilor chirurgicale dentare (extracție, sinus lift,  implant dentar) și aceste operații se finalizează cu utilizarea plasmei obținute în zona operatorie.

Plasma PRF conține o concentrație mare de fibrina, factori de creștere care promovează proliferarea, chemotaxia și diferențierea celulelor, procese esențiale în osteogeneză (generarea de os nou).
Centrifugarea fără anticoagulanți permite recuperarea cheagului de fibrină care conține plachetele și prin urmare factorii lor de creștere care sunt printre alții, PDGF-ul (Platelet-derived growth factor), TGF-ul Beta(Transforming growth factor beta) si VEGF-ul (Vascular endothelial growth factor). Fibrina joacă astfel un dublu rol: rezervor de citockine și matrice de cicatrizare celulară.

Cluj-Napoca, Str. Fabricii nr. 2, Sc IV, Ap. 99 – 100

  • Email: info@dentosanmed.ro
  • Mobil: 0733 974 497
  • Tel: 0264 447 906

Abonare newsletter

Fiti primii care afla noutatile si promotiile noastre!

Parteneri

banner_starbt.jpg
logo-blitz2-ro-vara.png
© Copyright 2017. All Rights Reserved Powered by WD21