31.jpg

Restaurarea danturii prin implanturi dentare este acum cea mai folosită și cea mai eficientă metodă de a înlocui dinții pierduți.

Folosind cele mai inovative tehnici din stomatologie, clinica dentară Dentosan Med asigură tratamente cu implanturi dentare, la cele mai înalte standarde. Implanturile dentare sunt caracterizate ca fiind structuri din titan inserate chirurgical în osul maxilar (fie el inferior sau superior). Acestea servesc drept structură de suport pentru o coroană dentară, o punte dentară sau o proteză. Practic, implanturile înlocuiesc rădăcinile dinților.

implanturi dentare Cluj

Sunt implanturile dentare costisitoare?

Implanturile dentare sunt o investiție în bunăstarea și longevitatea osului maxilar, restaurând cele mai vitale caracteristici orale: hrănirea, vorbirea și surâsul. Implanturile sunt mai scumpe decât protezele clasice, dar beneficiile pe termen lung sunt de asemenea mult mai mari. Implanturile dentare sunt cea mai rezistentă metodă de a înlocui dinții pierduți, rezultatul final având și cel mai natural aspect.

implanturi dentare Cluj

Avantajele implanturilor dentare

  • Structura osoasă existentă și dinții sunt protejați: implantul dentar înlocuiește rădăcina unui dinte pierdut. Implantul este înșurubat în osul maxilar, iar prin încărcare protetică dinții existenți sunt împiedicați să se miște;
  • Prevenirea pierderii osoase: în ziua în care pierdeți dinții naturali, începe deteriorarea oaselor. Osul maxilarului va scădea în jur de un sfert de centimetru doar în primul an după pierderea dinților. Fața dvs. va începe să pară excesiv de îmbătrânită fără susținerea dinților și a oaselor feței. Tratamentul prin implanturi dentare ajută la evitarea pierderii osoase și, în consecință, la stoparea procesului de îmbătrânire prematură;
  • Simț și funcție îmbunătățite: lipsa structurilor dentare cauzează dificultăți de masticație și vorbire. Pacienții ajung să evite anumite alimente care creează senzații neplăcute la mestecare, iar acest lucru se traduce și printr-un stres psihologic – în special în activitățile sociale. De asemenea, implanturile dentare au un efect pozitiv asupra dicției și restabilesc articularea corectă a cuvintelor;
  • Restabilirea stimei de sine: dinții influențează direct modul în care pacientul vorbește și zâmbește, precum și nivelul lor de încredere. Coroanele pe implanturi dentare arată și se simt natural, eliminând complet reflexul de acoperire a zâmbetului.

Implanturile dentare sunt foarte ușor de îngrijit. Practic, ele necesită aceeași atenție ca și dinții naturali. O igienă riguroasă, care să includă apa de gură, ața dentară și dușul bucal pe lângă periuța de dinți și pasta, va prelungi durata de viață a implanturilor. Controlul periodic la stomatolog este de asemenea o necesitate. Implanturile dentare pot rezista o viață întreagă dacă respectați toate indicațiile medicului dentist.

 

dr Cristiana Balog @ clinica stomatologica Dentosan Med Cluj

Dr. Cristiana Balog

– medic primar stomatologie
– medic specialist chirurgie dento-alveolară
– implantologie
– competență radiologie și radio-diagnostic maxilo-dentar


One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


logo Dentosan Med - clinica stomatologica, WEB

Clinică stomatologică în Cluj-Napoca, înființată în 2003 de către dr. Anton Balog și dr. Cristiana Balog. Clinica oferă tratamente dentare complete la cele mai înalte standarde.

Operated by Dental Marketing. Toate drepturile rezervate.

ro_RORO