Tratamente cu plasmă A-PRF / I-PRF

Plasma PRF conține o concentrație mare de fibrina, factori de creștere care promovează proliferarea, chemotaxia și diferențierea celulelor, procese esențiale în osteogeneză (generarea de os nou).

Tratamente cu plasmă în stomatologie

Una dintre cele mai noi tehnici folosite cu succes în stomatologie, în special în implantologie chirurgie orală și estetică facială o reprezintă tehnica A-PRF și I-PRF. A-PRF este o plasmă bogată în fibrină care se obține din sânge extras de la pacient și prelucrat prin procedee specifice de laborator și anume prin centrifugare. Extracția și prelucrarea plasmei se execută în timpul operațiilor chirurgicale dentare (extracție, sinus lift,  implant dentar) și aceste operații se finalizează cu utilizarea plasmei obținute în zona operatorie.


tratamente cu plasm astomatologie A-PRF I-PRF Cluj

Plasma PRF conține o concentrație mare de fibrină, factori de creștere care promovează proliferarea, chemotaxia și diferențierea celulelor, procese esențiale în osteogeneză (generarea de os nou).
Centrifugarea fără anticoagulanți permite recuperarea cheagului de fibrină care conține plachetele și prin urmare factorii lor de creștere care sunt printre alții, PDGF-ul (Platelet-derived growth factor), TGF-ul Beta (Transforming growth factor beta) și VEGF-ul (Vascular endothelial growth factor). Fibrina joacă astfel un dublu rol: rezervor de citockine și matrice de cicatrizare celulară.

Instrucțiuni de pre-îngrijire și contraindicații relative:

Acest tratament depinde mult de nivelul de hidratare al pacientului (pacienții trebuie să înceapă procesul de hidratare cu 72 de ore înainte de tratament). Pacienții care fumează pot avea un răspuns mai mic la acest tratament.

Descrierea tratamentului:

  • Pe zona tratamentului se aplică o cremă amorțitoare
  • Se extrage aproximativ 10 cmc de sânge din braț
  • Sângele recoltat este centrifugat pentru a separa celulele componente
  • Trombocite, leucocite și celule stem mezenchimale sunt separate și utilizate pentru această procedură
  • Lichidul este apoi transferat într-o seringă și injectat cu ajutorul unui ac mic.


  • Ce este plasma bogată în trombocite (tratamentul cu plasmă PRF)?
  • Cum funcționează tratamentul cu plasmă PRF?
  • Cât costă un tratament PRP / PRF?
Ce este plasma bogată în trombocite (tratamentul cu plasmă PRF)?
Plasma bogată în trombocite sau fibrină bogată în trombocite, denumită și „aur lichid”, este soluția perfectă pentru stimularea creșterii celulelor din corp. Sângele pacientului este extras, prelucrat într-o centrifugă și apoi utilizat în anumite tratamente estetice pentru a spori și optimiza rezultatele. Beneficiile uimitoare ale A-PRF / i-PRF pot fi folosite pentru stimularea creșterii părului, diminuarea aspectului cicatricilor, încurajarea producției de colagen din corp și multe altele.
Cum funcționează tratamentul cu plasmă PRF?

Plasma este o componentă a sângelui care conține proteine care ajută sângele să se coaguleze, precum și să susțină creșterea celulelor. Trombocitele se găsesc în sânge și sunt responsabile pentru recunoașterea și repararea celulelor deteriorate prin formarea unui dop sau a unui cheag. Tratamentele PRF utilizează procese de vindecare rapidă a organismului.

Procesul: un membru al echipei Dentosan Med vă va extrage sânge folosind un ac de dimensiuni mici. Micul flacon de sânge va fi plasat și rotit într-o centrifugă pentru a separa globulele roșii din plasmă. Procesul concentrează numărul de trombocite la aproximativ 4x cantitatea normală. Plasma bogată în trombocite este apoi aplicată local.  S-a demonstrat că PRF ajută la vindecarea mult mai rapidă a locului afectat de intervenții chirurgicale stomatologice.

Cât costă un tratament PRP / PRF?
Costul tratamentului PRF va varia în funcție de zona tratată. Vă rugăm consultați pagina noastră de tarife pentru mai multe informații.

logo Dentosan Med - clinica stomatologica, WEB

Clinică stomatologică în Cluj-Napoca, înființată în 2003 de către dr. Anton Balog și dr. Cristiana Balog. Clinica oferă tratamente dentare complete la cele mai înalte standarde.

Operated by Dental Marketing. Toate drepturile rezervate.

ro_RORO