Implanturi dentare

Un implant dentar este un șurub din titan care înlocuiește practic rădăcina unui dinte care lipsește.

Implanturi dentare / reabilitări totale Cluj

D-na dr. Cristiana Balog, fiind specialist în chirurgie dento-alveolară vă poate realiza tratamente chirurgicale implantologice la standarde internaționale iar dl dr. Balog Anton fiind specialist în protetică dentară vă poate realiza cu maximă rigurozitate tratamentele protetice pe implante.


implanturi dentare Cluj

Implantul este inserat în osul maxilar sau mandibular printr-o intervenție chirurgicală. Ulterior, se așteaptă o perioadă de timp, până se stabilește o relație de legătură (osteointegrare) între implant și os, astfel ca implantul să poată servi drept sprijin pentru o coroană, proteză parțială / totală fixă sau proteză mobilizabilă. Implantele dentare pot să înlocuiască un singur dinte sau mai multi dinți.

Lucrările protetice fixe cu sprijin implantar au aspect asemănător dinților naturali, iar funcția dintelui lipsă este preluată de noua structură.  • Ce este un implant dentar?
  • Care sunt etapele realizării unui implant dentar?
  • Ce durată de viață are implantul dentar?
Ce este un implant dentar?
Orice persoană căreia îi lipsesc unul sau mai multi dinți, datorită accidentelor, diverselor boli sau complicațiilor datorate cariei dentare poate beneficia de terapie implantară. Dacă lipsesc unul sau mai multi dinți, restaurările protetice pe implante pot înlocui dinții lipsă. În terapia implantară, sănătatea este un factor determinant mai mult decât este vârsta. Se consideră că dacă un pacient este suficient de sănătos încât să i se poată extrage un dinte, atunci el poate fi candidat pentru inserarea unui implant dentar.
Care sunt etapele realizării unui implant dentar?

Perioada realizării etapelor implantului dentar durează între 3, 6 sau mai multe luni. Echipa de medici care va realiza implantul trebuie să fie formată dintr-un medic implantolog, un protetician și un tehnician de laborator. Foarte multe persoane care apelează la implante dentare se întreabă dacă în perioada în care va avea loc operațiunea (care durează, după cum am văzut, între 3, 6 sau mai multe luni) vor sta fără dinți sau vor putea purta proteze. După efectuarea intervenției chirurgicale, medicii noștri pot efectua lucrări provizorii care să vă permită continuarea activității în mod normal.

Ce durată de viață are implantul dentar?
Factorii care afectează implantul dentar sunt identici cu cei care au dus la distrugerea sau pierderea dinților naturali. Printre cei mai importanți factori se numără – fumatul, alcoolul, o igienă defectuoasă, lipsa unui control stomatologic la timp, precum și alți factori ce țin de calitatea lucrării protetice realizată de către medicul stomatolog.

logo Dentosan Med - clinica stomatologica, WEB

Clinică stomatologică în Cluj-Napoca, înființată în 2003 de către dr. Anton Balog și dr. Cristiana Balog. Clinica oferă tratamente dentare complete la cele mai înalte standarde.

Operated by Dental Marketing. Toate drepturile rezervate.

ro_RORO