Fațete dentare

Fațetele dentare sunt foițe subțiri de ceramică care se lipesc pe suprafața dinților după șlefuirea unei suprafețe foarte subțiri a smalțului.

Fațete dentare ceramice Cluj

Fațetele dentare ceramice reprezintă o modalitate elegantă de a îmbunătăți zâmbetul, chiar și atunci când există probleme de formă, aliniament, lungime, sau poziție a dinților. Un astfel de tratament poate îmbunătăți semnificativ culoarea, forma și poziția dinților, dându-le un aspect îngrijit și estetic.

Dr. Balog Anton specialist în protetică dentară vă poate realiza cu maximă rigurozitate tratamentul protetic cu fațete dentare.

Foarte multe persoane sunt incomodate de aspectul inestetic al danturii și nu au încredere să zâmbească din toată inima. Soluția modernă la această problemă sunt fațetele dentare. Fațetele pot fi realizate din compozit, ceramică sau porțelan și reprezintă un remediu pentru:

  • dinți decolorați sau pătați din cauza tratamentului de canal, a petelor provocate de tetraciclină sau alte medicamente, fluor în exces sau prezența unor obturații mari din rășini care au dus la decolorarea dinților;
  • dinți “ciobiți”, sparți sau crăpați;
  • dinți aliniați greșit, inegali sau cu o formă neregulată;
  • dinți încălecați sau spațiați (treme, diasteme).

fatete dentare ceramice Cluj

Fațetele din porțelan sunt cele mai populare și mai avantajoase întrucât oferă un aspect natural dintelui, sunt rezistente la pete, iar țesutul gingival tolerează bine porțelanul. Fațetele din porțelan rezistă, de obicei, între 5 și 10 ani, cu o igienă dentară corectă. De asemenea, este recomandat să mergeți la control la medicul stomatolog, ideal la fiecare 6 luni.
Dificultatea procedurii implică răbdare din partea pacientului precum și o înaltă calificare privind principiile estetice ale medicului.
În cabinetul nostru Dentosan Med, dr. Balog Anton având specialitate în protetică dentară vă poate ajuta cu succes în realizarea unui zâmbet de Hollywood cu ajutorul fațetelor dentare ceramice!


  • Cum puteți obține un zâmbet perfect prin fațetare?
  • Fatetele de portelan = Crearea de zambete perfecte?
  • Fațete dentare din zirconiu? Care sunt proprietățile acestuia?
Cum puteți obține un zâmbet perfect prin fațetare?
1. Într-o primă instanță, medicul stomatolog va realiza un control amănunțit. Acesta va identifica care sunt problemele dumneavoastră și va indica dacă sunteți un candidat potrivit pentru a beneficia de fațete ceramice. Acesta vă va explica în amănunt întreaga procedură și va face cele mai bune recomandări de materiale, putând realiza și o simulare a tratamentului, pentru a vedea rezultatele finale;
2. După această etapă are loc pregătirea dinților pentru fațetare. Un strat foarte subțire din suprafața smalțului va fi îndepărtat pentru ca ulterior să poată fi lipită fațeta, iar dintele să rămână la aceeași dimensiune. Odată ce dinții au fost pregătiți, medicul dentist va lua o amprentă a acestora care va ajunge la tehnicianul dentar, împreună cu alte informații (fotografii ale dinților, indicații privind culoarea, care trebuie să fie în ton cu ceilalți dinți și să ofere un aspect cât mai natural) necesare pentru a realiza fațetele. Până la momentul fațetării definitive, medicul va confecționa în cabinet fațetele temporare care vor fi lipite pe dinți anterior pregătiți. Acestea au un aspect natural și au rolul de a vă proteja dinții.
3. Ultima etapă a procedurii constă în aplicarea fațetelor definitive. Medicul va realiza și eventualele ajustări de formă sau mărime pentru a se potrivi perfect. Partea finală a tratamentului include aplicarea unui acid special pentru asigurarea unei suprafețe cât mai bune de aderare. Apoi, fațetele sunt fixate și cimentate. Procesul nu este dureros deloc și nu ia mai mult de câteva minute. Orice exces de ciment va fi îndepărtat, oferind dinților un aspect impecabil.
Fatetele de portelan = Crearea de zambete perfecte?

Cosmetica dentară vă transformă viața prin asigurarea unui zâmbet complet, iar fațetele din porțelan reprezintă o procedură foarte populară. Dacă luați în considerare efectuarea unor fațete din porțelan pentru asigurarea unui zâmbet nou, iată la ce vă puteți aștepta.

Aceste cochilii subțiri din porțelan acoperă fisurile și petele de pe dinți sau remodelează dinții pentru a crea un zâmbet perfect. Colorate pentru a completa dentiția naturală a dumneavoastră, fațetele din porțelan vă vor da zâmbetul visat în doar două vizite la cabinetul medicului stomatolog.

În prima dumneavoastră ședință în cabinetul nostru, după o examinare aprofundată în care noi vom evalua sănătatea dumneavoastră orală și a dentiției existente, vom discuta ce fel de zâmbet va imaginați. Fiți pregătit pentru a dezbate probleme legate de culoarea și forma zâmbetului ideal. De asemenea, medicul dentist va lua notițe legate de nuanța culorii corespunzătoare pentru dinții dumneavoastră, dar și despre trăsăturile faciale și măsurătorile faciesului. Vom lua în considerare aspectul tonusului pielii și simetria facială atunci când vom proiecta fațetele dumneavoastră.

Adesea, în timpul primei ședințe medicul dentist va șlefui ușor dinții pentru a elimina pana la 1-2 mm de smalț, în cursul pregătirii fațetelor noi. Acest lucru va permite întinderea fațetei plate în conformitate cu dinții din jur. Remodelarea dinților poate fi, de asemenea, necesară pentru a crea aspectul dorit. Ulterior vă vom lua amprenta pentru ca tehnicianul nostru dentar să personalizeze corespunzător fațetele dentare. Înainte de a părăsi scaunului stomatologic, vă vom plasa fațetele temporare. Este bine de știut faptul ca dinții dumneavoastră pot prezenta sensibilitate până în momentul plasării fațetelor permanente.

în a doua ședință, când vom primi fațetele dumneavoastră de porțelan de la tehnicianul nostru, vă vom face ajustările necesare și permanente ale fațetelor dinților din față. Fațetele dentare realizate în cabinetul nostru sunt întotdeauna create cu materiale de cea mai bună calitate care rezistă la apariția petelor dentare și la rigorile utilizării dinților de zi cu zi.
În două vizite la medicul stomatolog vă veți putea bucura de un zâmbet complet nou!

Fațete dentare din zirconiu? Care sunt proprietățile acestuia?

Este extrem de rezistent și de dur. Este practic cel mai rezistent material folosit în stomatologie până la această oră. Asigură durabilitatea lucrării, datorată rezistenței mecanice deosebite; Datorită rezistenței deosebite, este singura variantă care permite realizarea unor punți dentare integral ceramice de dimensiuni mari (peste 4 elemente).

Fiind o ceramică de culoare albă și având și transluciditatea caracteristică, are o estetică deosebită, deoarece lucrarea dentară nu va mai avea în componență nici un fel de metal. Asigură o estetică deosebită, zirconiul fiind o ceramică cu proprietăți optice remarcabile se elimină astfel structura metalică existentă în lucrările metalo-ceramice clasice, evitându-se apariția fenomenelor de coroziune și de cele de apariție a unei colorații negre în jurul gingiei;
În cazul folosirii pentru confecționarea scheletului de susținere al lucrărilor ceramice, va dezvolta legături chimice puternice cu stratul ceramic de deasupra deoarece este la rândul lui „o ceramică”.
Ca și aurul, este extrem de biotolerabil, nu are efect alergic și, nefiind metal, nu corodează. Asigură o bună biocompatibilitate cu țesuturile cavității bucale.
Fiind executate cu sisteme computerizate, lucrările pe bază de zirconiu sunt de o precizie desăvârșită.
Din păcate, este încă extrem de scump. Atât materialul în sine cât și aparatura necesară prelucrării lui conduc la obținerea unui cost final ridicat.


logo Dentosan Med - clinica stomatologica, WEB

Clinică stomatologică în Cluj-Napoca, înființată în 2003 de către dr. Anton Balog și dr. Cristiana Balog. Clinica oferă tratamente dentare complete la cele mai înalte standarde.

Operated by Dental Marketing. Toate drepturile rezervate.

ro_RORO