2.jpg

Fațetele dentare sunt una dintre metodele utilizate pentru a compensa probleme precum dinții rupți, fisuri și inconsistențe de culoare. În același timp, fațetele dentare, care elimină problemele de estetică a dinților, este una dintre metodele de tratament pe care domeniul stomatologiei estetice le aplică cel mai mult.

O bună igienă orală nu rezolvă toate problemele pe care le pot prezenta dinții. Unele defecte sunt complet independente de îngrijirea pe care o acordați dinților. Și sunt cu atât mai neplăcute cu cât vă fac să vă simțiți complexați și vă împiedică să zâmbiți. Din fericire, o soluție simplă, rapidă și nedureroasă vă permite să aveți dinți sănătoși, aliniați și în armonie între ei: fațete dentare. Aceste elemente dentare ascund toate imperfecțiunile zâmbetului tău. Descoperiți această tehnologie de vârf în clinica Dentosan Med.

Ce sunt fațetele dentare ceramice?

O fațetă dentară este o foiță subțire de ceramică cimentată pe suprafața preparată anterior a dintelui. Aceasta ia forma unei lamele subțiri care seamănă în orice mod cu smalțul dinților. Fațeta este personalizată pentru a oferi forma, dimensiunea și nuanța dorită; este astfel gata să se integreze armonios în dentiție.

Fațetele dentare, utilizate în special pentru dinții anteriori, au început să fie proiectate astfel încât să reproducă forma dinților cât mai apropiată de cea naturală, acest lucru datorându-se tehnologiilor dezvoltate în ultimii ani. Medicul dentist decide ce tipuri de fațete dentare sunt potrivite pentru dumneavoastră, astfel încât să rezolve toate impedimentele cazului și să fiți complet satisfăcut de aspectul final.

fatete dentare Cluj

Care este procedura de aplicare a fațetelor dentare la Dentosan Med Cluj?

Medicul dentist vă va examina cu atenție dinții în cadrul unei consultații, pentru a stabili dacă sunteți un candidat potrivit pentru acest tip de tratament. Apoi el va identifica cele mai bune dimensiuni, culori și forme pentru a vă oferi cel mai bun zâmbet posibil. O cantitate mică de structură dentară va fi îndepărtată pentru a se asigura că fațetele dentare se potrivesc perfect. Pregătirea dinților este limitată la smalț, îndepărtând din grosimea acestuia minimal, spre deosebire de preparația pentru coroanele dentare, unde șlefuirea se face circular, pe toate suprafețele dinților.

Ce se poate corecta prin fațete dentare?

  • Fațetele dentare pot armoniza mărimea dinților, astfel încât să nu mai existe diferențe majore între dinții de același fel (de exemplu, incisivii centrali superiori de mărimi diferite);
  • Fațetele dentare pot echilibra diferențele de culoare dintre dinți sau pot ajuta la albirea tuturor dinților;
  • Pot ajuta la îndreptarea dinților ușor rotați, dacă mușcătura este perfectă, pentru a evita folosirea aparatelor dentare
  • Pot remedia aspectul dinților rupți.

 

dr Anton Balog @ clinica stomatologica Dentosan Med Cluj

Dr. Anton Balog

– medic primar stomatologie
– medic specialist protetică dentară
– competență radiologie și radio-diagnostic maxilo-dentar

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


logo Dentosan Med - clinica stomatologica, WEB

Clinică stomatologică în Cluj-Napoca, înființată în 2003 de către dr. Anton Balog și dr. Cristiana Balog. Clinica oferă tratamente dentare complete la cele mai înalte standarde.

Operated by Dental Marketing. Toate drepturile rezervate.

ro_RORO