Stomatologie preventivă

Profilaxia dentară este cea mai facilă metodă de tratament stomatologic.

Profilaxie dentară și prevenție carii

Sub numele de profilaxie dentară sunt reunite toate metodele de prevenire a îmbolnăvirii țesuturilor dentare.

În clinica Dentosan Med oferim următoarele servicii de profilaxie dentară:

  • control periodic
  • îndrumări priving igiena dentară, metodele de periaj eficiente precum și modul de utilizare al mijloacelor auxiliare de igienizare (ață dentară, periuțe interdentare)
  • detartraj, periaj profesional și Air-Flow (air abrassion)
  • fluorizare locală
  • sigilare șanturilor și fosete.

tratamente carii dentare Cluj

Igiena cavității orale este de o importanță majoră, atât pentru sănătatea noastră, cât și din punct de vedere social deoarece când intrăm în contact cu o altă persoană, primul impact este cel vizual, iar un zâmbet frumos este un punct în plus.

De multe ori pacienții încearcă să își realizeze un periaj corect dar din păcate nu știu cum. Din acest motiv, vă vom explica pe larg toate metodele de periaj dentar precum și cum să folosiți metodele auxiliare de igienizare.


  • Cât rezistă o obturație realizată la clinica Dentosan Med?
  • Ce sunt cariile dentare?
  • E normal să doară locul după obturație?
Cât rezistă o obturație realizată la clinica Dentosan Med?

În medie, o plombă poate rezista până la 6-8 ani. Recomandăm ca în această perioadă să se efectueze însă controale periodice și să se mențină o igienă orală potrivită.

Dacă vă regăsiți în această situație mergeți cât mai rapid la medicul stomatolog. Cauzele pot fi: scrâșnirea dinților, salivația abundentă, fie o carie prea mare care nu permite o bună aderentă a materialului, fie o plomba veche a cărei structură s-a degradat.

Ce sunt cariile dentare?

Caria dentară este un proces distructiv cronic al ţesuturilor dure ale dintelui, fără caracter inflamator, producând necroza şi distrucţia acestora, urmate de cavitaţie coronară sau radiculară. Caria se dezvoltă numai pe dinţii în contact cu mediul bucal şi niciodată pe dinţii complet incluşi sau foarte bine izolaţi de mediul bucal.

De ce este important sa tratam cariile dentare la timp?
Caria dentara constituie, prin complicatiile sale, principala cauza de pierdere a dintilor. Ea incepe in smalt (stratul dur, extern al dintelui) si, pe masura ce creste in dimensiune si se apropie de pulpa dentara (nerv), incep sa apara dureri la dulce, la rece, poate sa retina resturi de mancare. Daca nu e tratata nici in aceasta faza, se ajunge la infectia pulpei dentare, insotita adesea de dureri atroce. Aceste infectii pot produce, prin acutizare, un abces dentar, care se caracterizeaza prin durere, umflarea zonei respective, cateodata chiar febra si stare de rau general. Adesea dintele nu se mai poate recupera si trebuie extras.

E normal să doară locul după obturație?
Da ,este normal dacă ne referim la o sensibilitate moderată care ne permite păstrarea activităților zilnice obișnuite. Durerea persistentă și intensă impune consultul unui medic stomatolog. La nevoie se poate aplica în ziua efectuării plombei un medicament împotriva durerii.


logo Dentosan Med - clinica stomatologica, WEB

Clinică stomatologică în Cluj-Napoca, înființată în 2003 de către dr. Anton Balog și dr. Cristiana Balog. Clinica oferă tratamente dentare complete la cele mai înalte standarde.

Operated by Dental Marketing. Toate drepturile rezervate.

ro_RORO