Chirurgie orală

Chirurgia orală se concentrează pe diagnosticul și tratamentul chirurgical al bolilor dentare, leziunilor și defectelor, legate de aspectele funcționale și estetice ale feței, gurii, dinților și maxilarelor.

Chirurgie dento-alveolară Cluj

Tratamentele chirurgicale restabilesc starea de sănătate a cavității orale, nu numai prin intermediul unor extracții dentare( atât simple cât și complexe), dar și prin chirurgie plastic gingivală sau îndepărtarea chisturilor, granuloamelor apicale, pregătirea terenului pentru aplicarea unor lucrări protetice sau a unui implant dentar.


chirurgie dento-alveolara Cluj


În cabinetul nostru Dentosan Med se realizează următoarele tipuri de intervenții chirurgicale de chirurgie dento-alveolară fără durere și în condiții sigure de sterilizare:

  • extractii dentare – îndepărtarea unui dinte bolnav , irecuperabil de pe arcadă;
  • extracții alveoloplastice – îndepărtarea unui dinte bolnav de pe arcadă urmată de netezirea osului afectat și sutura plăgii postextracționale;
  • rezecții apicale – îndepărtarea procesului patologic periapical granulomatos sau chistic;
  • odontectomii – îndepărtarea unor muguri de dinți incluși, premolarizați – secționarea și îndepărtarea unei rădăcini la molari permițând astfel un sprijin protetic în rădăcina restantă.


  • Care sunt posibilele motive pentru o extracție dentară?
  • Ce se întâmplă în timul unei extrcții dentare?
Care sunt posibilele motive pentru o extracție dentară?
  • un dinte grav afectat de carie sau care a suferit o traumă va trebui extras pentru a nu crea complicații;
  • pregătirea pentru tratamentul ortodontic cu aparat dentar este un alt motiv pentru extracția dentară. Scopul ortodonției este alinierea perfectă a dinților, iar înghesuirea dentară nu permite de cele mai multe ori acest lucru;
  • Infecția netratată la timp, caria dentară provoacă leziuni grave ale pulpei dentare ce se pot transforma în infecție. În general, aceste infecții se pot trata cu ajutorul tratamentului de canal. În unele cazuri însă, medicul specialist va recomanda extracția acestuia, întrucât nu mai poate fi salvat;
  • Boala parodontală afectează țesuturile de susținere ale dinților, punând duce la mobilitatea lor. Din cauza infecțiilor provocate de parodontoză, medicul dentist va poate recomanda extracția dinților.
Ce se întâmplă în timul unei extrcții dentare?

Înainte de efectuarea intervenției, medicul va verifica starea dumneavoastră de sănătate. Pentru a vă asigura confortul pe parcursul intervenției se va utiliza anestezie locală, astfel că procedura va fi lipsită de durere.

În cazul molarilor de minte incluși, care necesită intervenție chirurgicală, se realizează mici incizii în țesutul gingival și în osul care înconjoară dintele. Cu ajutorul unor instrumente speciale se realizează desprinderea de os și de ligamentele care mențin molarul în loc. După extracție zona este suturată.


logo Dentosan Med - clinica stomatologica, WEB

Clinică stomatologică în Cluj-Napoca, înființată în 2003 de către dr. Anton Balog și dr. Cristiana Balog. Clinica oferă tratamente dentare complete la cele mai înalte standarde.

Operated by Dental Marketing. Toate drepturile rezervate.

ro_RORO